Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-12, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-12, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-12, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-12, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm
Garso akustinė izoliacinė plokštė SW-10, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm

Garso izoliacinė plokštė SW-12, kompozitas GKP+Guma, 1200x1000mm

270122
33,00 € už plokštę

(27,50 € už kv. metrą)

Su PVM

Akustinė SW-12 plokštė - tai kompozicija iš 12mm specialaus, unikalių savybių, gumos mišinio, užklijuoto ant 12,5mm gipskartonio plokštės. Šias plokštes montuojant tiesiai prie esamų sienų pertvarų ar perdangų, užtikrinama papildoma 9-15dB garso izoliacija.

Unikalios garso izoliacijos konstrukcijos - Silence World linija, leidžia efektyviai spręsti triukšmo problemą. Jas naudojant greitai ir nebrangiai įrengiamos garso izoliacinės pertvaros, kurios, būdamos ženkliai plonesnės ir lengvesnės už analogus, leidžia sumažinti perdangų apkrovas, bei dėl unikalaus akustinio efektyvumo, užtikrinti reikiamų triukšmo normų laikymąsi.

Standartiniai plokštės matmenys - 1000x1200 mm,

Svoris ~ 25kg.

Privalumai:

* Gumos granulių plokštės yra didesnio tankio (apie 750 kg/m3 - 800 kg/m3), palyginti su įprastomis garsą slopinančiomis medžiagomis. Pavyzdžiui, akmens vatos tankis yra apie 40 kg/m3, o putplasčio tankis iki 30 kg/m3. Todėl kompozicinės akustinės plokštės SW išsiskiria geresnėmis akustinėmis savybėmis ir ypač izoliuojant žemo dažnio garsą.

* Greitas ir paprastas montavimas

* Paprasta galutinė apdaila - tiesiog užglaistoma ir nudažoma, kaip ir standartinės gipso kartono plokštės

Aprašymas

Garso izoliacinės plokštė SW-12 viršutinis sluoksnis yra gipso kartono (12,5 mm) plokštė. Garso izoliacinis sluoksnis - guma yra 12 mm storio.

Montavimas 

Garso izolacinės plokštės montuojamos varžtais (ne trumpesniais kaip 60mm ar 80mm) ant esamos sienos. Rekomenduojama kiekvieną plokštę pritvirtinti ne mažiau kaip 9 varžtais pagal nurodytą schemą. Pastaba: plokštė yra plastiška, todėl negalima perspausti varžtų.

Į mūrą rekomenduojame naudoti cinkuotus varžtus su įvaru, kurio plėtimasis yra kuo ilgenis. Puikiai tinka Sukamas medsraigtis įleidžiama galva, ilgo plėtimosi įvaras 8x80 Kodas 300572

Garso izoliacinės plokštės yra standartinių matmenų, todėl jas galima tvirtinti ant profilių, skirtų sienų montavimui arba tiesiai prie mūro (plytų, blokų, blokelių).

Plokštės pjaustomos su siaurapjūkliu (medžio pjovimui skirtu pjūkleliu) arba diskiniu pjūklu su disku, turinčiu mažiau dantų už standartinį.

Montavimo metu būtina atkreipti dėmesį, kad tarp ir kitų paviršių (pvz., sienų kampuose) plokščių gumos sluoksnių negali likti plyšių, nes kiekvienas tarpelis yra kelias garsui sklisti.

Sienos, kuri izoliuojama garso plokštėmis, perimetrą reikia apklijuoti kompensacinė garso izoliacine juosta, kad tarp kitų paviršių ir plokščių neliktų tarpų. Galima naudoti garso izoliacinę juostą 30mm pločio, nuoroda į prekę Garso izoliacijos, amortizacijos juosta, plotis 30mm, ilgis 30m Kodas 290037

Susidariusius tarpus tarp gipso kartono plokščių ir kitų paviršių užpildyti mažo plėtimosi elastingomis putomis, pvz. Putos montavimo ypatingai elastingos FLEXIFOAM pistoletinės 750ml SOUDAL Kodas 440026

Viršutines siūles užtaisyti pagal gipso kartono montavimo instrukciją naudojant elastingą glaistą, pvz. Elastingas glaistas siūlėms ALPOL AG S17 20kg Kodas 310468

Galutinei apdailai galima naudoti glaistymą, tinkavimą su tinkleliu, klijuoti gipso kartono plokštę ir kt.

Kokio storio plokštę SW reikia pasirinkti?

Garso izoliacinės plokštės SW susideda iš gipso kartono sluoksnio ir tam tikro gumos storio sluoksnio. Gipso kartono sluoksnis visada yra 12,5mm, o pasirenkamas gumos storis priklauso nuo naudojimo paskirties ir norimo garso lygio sumažinimo.. Standartiškai gaminamos plokštės: SW-12, kur gumos storis 12mm + 12,5mm storio gipso kartono plokštė. Naudojama renginėjant garso izoliaciją tarp butų ar kambarių, kai norima sumažinti sklindantį triukšmą. Geriausias rezultatas yra pasiekiamas, kai plokštė SW-12 sumontuojama iš abiejų pertvaros, sienos pusių. Kitas variantas yra SW-17/SW-30, kur gumos storis 18mm + 12,5mm storio gipso kartono plokštė. Tokio storio plokštę galima montuoti tik iš vienos pusės, tokiu būdu tauposi garso izoliacijos įrengimo kaštai.

Panaudojimas

Paprastai gyvenamuose namuose, ypač miestuose, vis aktualesnė tampa garso izoliacijos problema. Pastoviai didėjant supančio triukšmo lygiui, akustinis komfortas tampa vis svarbesne gyvenamosios ir darbo vietos dalimi. Lietuvoje, paskutiniais dešimtmečiais statytuose daugiabučiuose, net iki 70% sumontuotų tarpbutinių pertvarų, neišlaiko minimalios 55dB triukšmo normos. Dėl tos priežasties kaimynai negali pailsėti vienas nuo kito - girdima ne tik garsi muzika, bet ir garsesnė kalba.

Triukšmas yra problema ne tik gyvenamuose namuose, bet ir mokyklose, konferencijų salėse, verslo centruose, ligoninėse, sporto kompleksuose, gamybos objektuose... Šiuo metu garso izoliavimo problemos sprendžiamos storinant sienas, prie jų tvirtinant papildomas, garsą slopinančias medžiagas. Šių priemonių trūkumai - nepakankama garso izoliacija, sudėtingas įrengimas, aukšta naudojamų medžiagų kaina, prarandamas naudingas namo plotas.

Mūsų siūlomos unikalios garso izoliacijos konstrukcijos - Silence World linija, leidžia efektyviai spręsti triukšmo problemą. Jas naudojant greitai ir nebrangiai įrengiamos garso izoliacinės pertvaros, kurios, būdamos ženkliai plonesnės ir lengvesnės už analogus, leidžia sumažinti perdangų apkrovas, bei dėl unikalaus garso izoliacinio efektyvumo, užtikrinti reikiamų triukšmo normų laikymąsi.a plokštė skirta vidaus patalpoms:sienoms, pertvaroms ir luboms.

Plokštė tinka sienoms, pertvaroms ir luboms ant karkaso, mansardoms, kabamosioms luboms įrengti po „juodosiomis“ lubomis arba medinėmis sijomis, taip pat pritaikyta šachtinių sienų konstrukcijoms.

Kiek sumažins garsą/triukšmą akustinės plokštės SW ?

Akustinę plokštę SW-12 arba SW-17/SW-30 montuojant tiesiai prie esamų sienų pertvarų ar perdangų, užtikrinama papildoma 9-15dB garso izoliacija. Kad lengviau suprasti koks pasikeitimas įvyksta sumažinant garsą 9-15dB, galima triukšmo lygio izoliavimo reikšmes išreikšti procentais. Sumažinus garsą 1 dB – įvyksta vos juntamas garso slopinimas, sumažinus 3 dB - didelis ir aiškiai pastebimas garso slopinimas, maždaug 20% garso sumažinimas. Jeigu garso lygis sumažinamas 6 dB – atitinka apie 35% garso sumažinimui, o jeigu sumažinama 10 dB – tai prilygsta maždaug 50% garso sumažinimui. Tai reiškia, kad sumažinus garso lygį 10 dB, žmogus suvokia kaip dvigubai mažesnį garsumą.

Akustinei plokštei SW veikiant sąveikoje su kitomis medžiagomis, pavyzdžiui pertvariniais 12cm pločio blokeliais, galima išgauti pertvarą/sieną, kuri užtikrins 55 dB garso izoliaciją. Ir tokia garso izoliacija bus pasiekta pridėjus tik 5.5cm garso izoliacinės medžiagos (po 2.75cm iš abiejų pusių).

Ar plokštės skleidžia kvapą?

Tinkamai ir sandariai sumontuotos plokštės jokio kvapo neskleidžia. Nesumontuotos plokštės gali skleisti kvapą, bet tai yra įprastas klijų kvapas, kuriais priklijuota guma prie gipso kartono plokštės. Pati guma kvapo neskleidžia.

Ar plokštės pavojingos sveikatai? 

Valstybiniame mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centre atlikus mėginio analizę nustatyta, kad tyrimo metu identifikuoti organiniai lakieji junginiai nepaminėti LR toksiškų medžiagų naudojimo reglamentuose. SW-12 ir SW-17/SW-30 garso izoliacinių plokščių naudojimas yra leistinas ir, pagal LR reglamentus, nėra pavojingas sveikatai. Produktas nėra laikomas toksišku.

Išsamesnį aprašymą ir informaciją apie montavimą rasite žemiau pateiktame straipsnyje apie garso izoliacines plokštes SW. 

Prireikus konsultacijos dėl plokščių ar jų montavimą, galime el.paštu info@statybuturgus.lt arba telefonu 865611217.

Daugiau apie prekę

Ilgis
1m
Plotis
1.20m
Svoris
apie 25kg
Storis
apie 24.5mm (12.5mm + 12mm)
Plotas
1.2 kv.m.
270122

Susiję straipsniai

Rekomenduojame

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

Prekė įtraukta į patikusių prekių sąrašą
Prekė įtraukta į palyginimų sąrašą

Dėmesio. Internetinė parduotuvė naudoja slapukus.
Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti puslapyje Privatumo Politika.