• Tik internetu
Hidroizoliacinė sistema Hidrostop HL110 5L

Hidroizoliacinė sistema Hidrostop HL110, 25kg

540429
89,50 € už vienetą

(89,50 € už vienetą)

Su PVM

Pagaminta iš cemento, pagerinta, ilgalaikio poveikio, vandeniui atspari sistema

GAMINIO APRAŠYMAS:

Sandarinančioji hidroizoliacinė medžiaga “Hidrostop” - tai sudėtinga daugiaelementė sistema, kurią sudaro specialusis cementas, kvarcinis smėlis ir aktyvūs cheminiai priedai, galintys giliai įsiskverbti į pagrindo medžiagą. Gaminys yra smulkių pilkų miltelių pavidalo. Norint gauti skystą masę, reikia įpilti tik tam tikrą kiekį vandens.

SAVYBĖS:

Sandarinančioji hidroizoliacinė medžiaga “Hidrostop - tai migruojančioji (prasiskverbianti į struktūros gilumą) kristalinė vandeniui nelaidi danga, kurios funkcionavimui reikalinga drėgna aplinka (apatinio sluoksnio prisotinimo vandeniu). Mišinyje esantys aktyvūs cheminiai priedai prasiskverbia į struktūrą ir reaguoja su laisvomis kalkėmis, sudarydami ilgas kompleksines molekules, kurios kristalizuojasi kapiliaruose. Migracinis kristalizavimosi procesas vyksta drėgnoje struktūros aplinkoje ir medžiaga gali prasiskverbti labai giliai, sukurdama visišką nelaidumą vandeniui, bet tuo pačiu leisdama struktūrai laisvai “kvėpuoti”.

NAUDOJIMO SRITYS:

Sandarinančiąją hidroizoliacinę medžiagą “Hidrostop” galima naudoti naujiems ir seniems struktūriškai nepažeistiems paviršiams izoliuoti. “Hidrostop” galima dengti vandens slėgio veikiamus paviršius iš bet kurios pusės. Ji neutralizuoja drėgmės ir gruntinių vandenų prasiskverbimą net esant hidrostatiniam slėgiui.

Sandarinančiąją hidroizoliacinę medžiagą “Hidrostop” galima naudoti šiais atvejais:

  • Požeminių rezervuarų ir bakų atraminėse sienose ir kolonose.
  • Plaukimo baseinuose, prieš klijuojant plyteles arba dažant.
  • Geriamojo vandens bakų ir cisternų betoniniams paviršiams izoliuoti.
  • Vandens apdorojimo įrangoje ir kanalizacinėje įrangoje.
  • Laikančiosiose sienose ir kolonose.
  • Pamatų plokštėse ir betonuojant.
  • Rūsiuose, požeminiuose garažuose ir t. t.
  • Gelžbetoniniuose ir išankstinius įtempimus turinčiuose gelžbetoniniuose gaminiuose.
  • Tuneliuose, siloso statiniuose, drėkinimo kanaluose.
  • Cemento ir smėlio tinkams.
  • Liftų šachtose.

Aprašymas

GAMINIO NAUDOJIMAS:

DENGIAMO PAVIRŠIAUS PARUOŠIMAS:

Kaip ir daugeliui kitų medžiagų, kuriomis dengiamas koks nors paviršius, jo paruošimas yra pati atsakingiausia operacija. Nors tai daugiausia laiko reikalaujantis darbas, jį reikia atlikti kruopščiai. Sandarinančioji hidroizoliacinė medžiaga “Hidrostop” duos naudą tik tada, kai sienos, betono ar skiedinio kapiliarinė sistema galės pakankamai absorbuoti, o kristaliniai chemikalai galės įsiskverbti gilyn. Visi paviršiai turi būti švarūs, nuo jų turi būti nuvalyti dažai, alyva, riebalai, dulkės, betono paviršiaus hermetizavimo mišiniai, paviršiaus sutvirtinimo ir kitos medžiagos. Paviršius geriausiai paruošiamas, naudojant aukšto slėgio vandens srovę ar smėlio srautą arba valant mechaniniu būdu. Didelius įtrūkimus ir kitus paviršiaus defektus pašalinkite skiediniu, paruoštu iš smėlio ir cemento mišinio (maišymo santykis 3:1), į kurį įpilta firmos “Vincents Polyvine” mišinio VI.P. “SUPER”. Paruoštą paviršių sandarinančiąja hidroizoliacine medžiaga apdorokite per 24 valandas, tačiau labai didelius paviršius iš šviežiai išlieto betono arba cemento skiedinio, prieš dengdami medžiaga “Hidrostop”, išlaikykite ne trumpiau kaip 3 paras.

DEFORMACINĖS SIŪLĖS:

Prieš apdorojant statinio paviršių sandarinančiąja hidroizoliuojančia medžiaga “Hidrostop”, patartina tarp apatinio sienos krašto ir grindų sudaryti deformacinę siūlę. Siūlės daromos naudojant vandeniui nelaidžius skiedinius. Juostos formos siūlės tinkamesnės nei trikampės siūlės. Jeigu tarp sienos ir grindų tokių siūlių sudaryti praktiškai neįmanoma, tai betoninėje grindų plokštėje kuo arčiau sienos padarykite įpjovą ir po to apdorokite medžiaga “Hidrostop”, leisdami izoliacijai išsilieti įpjova. Ypatingą dėmesį atkreipkite į tai, kad sandarinanti hidroizoliacinė medžiaga “Hidrostop” geriausiai padengia visiškai sudrėkintą paviršių, nes tik tokiu atveju medžiaga gali maksimaliai įsiskverbti į struktūrą. Sausus paviršius reikia įmirkyti švariu vandeniu. Tai reikia padaryti bent prieš 24 valandas iki apdorojant juos medžiaga “Hidrostop HL 110”. Paviršius nuo drėgmės išgaravimo reikia saugoti reguliariai apipurškint juos vandeniu.

GAMINIO PARUOŠIMAS:

Medžiagos reikia paruošti tiek, kad esant +20 °C supančios aplinkos temperatūrai, visą medžiagą ant paviršiaus būtų galima užtepti per 30 minučių. Ruošiant mišinį patartina imti maždaug 2,5 - 3 dalis sandarinančiosios hidroizoliacinės medžiagos “Hidrostop” ir vieną dalį vandens (pagal tūrį). Vandenį supilkite į tinkamo tūrio indą su atviru viršumi ir, naudodami elektrinį lėtai besisukantį maišytuvą, po truputį į vandenį pilkite miltelius. Maišykite tol, kol gausite vienalytę masę be gumulėlių.

NAUDOJIMAS:

Apsaugant požemines konstrukcijas nuo vandens poveikio, kyla labai daug ir labai įvairių problemų, todėl jas išspręsti pagal vieną paprastą instrukciją neįmanoma. Jeigu Jums kilo kokių nors abejonių, kreipkitės į mūsų techninius konsultantus. Tačiau dažniausia drėgnos sienos problema išsprendžiama, visą plokščią paviršių du kartus apdorojant medžiaga “Hidrostop”. Taip gaunama kokybiška hidroizoliacija ir patikima apsauginė plėvelė, kuri neleidžia vandeniui patekti į konstrukciją. Kad būtumėte garantuoti, jog gavote visiškai sandarią dangą, antrąjį medžiagos sluoksnį tepkite statmenai pirmajam sluoksniui ir darykite tai, kai pirmasis sluoksnis truputį apdžiūna ir nebelimpa. Bet kuriuo atveju, antruoju sluoksniu denkite praėjus ne ilgiau kaip 24 valandoms po dengimo pirmuoju sluoksniu. Esant ypač karštai ir sausai aplinkai, pirmąjį sluoksnį iki dengimo antruoju - nuolat šlakstykite vandeniu. Apdorotame paviršiuje nepatartina daryti kiaurymių armatūrai, nes tose vietose gali pratekėti vanduo. Jeigu mišinį tepate vidutinio kietumo teptuku su trumpais šeriais, tai užtepus antrąjį sluoksnį, paviršius turi gautis vienalytis ir lygus. Sandarinantį mišinį ant paviršiaus geriausia purkšti specialiu purkštuvu - darbas tampa ekonomiškiausiu ir greičiausiu.

GRUNTO DRUSKŲ PAVEIKTAS MŪRAS:

Nors kristalinės gruntinės druskos nuo dengiamo paviršiaus turi būti gerai nuvalytos prieš darbą, gali pasirodyti, kad esant dideliam druskų kiekiui, sandarinančioji hidroizoliacinė medžiaga “Hidrostop” įsiskverbia blogai. Todėl, jeigu turite įtarimų dėl gruntinių druskų poveikio, mūrą pirmiausia apdorokite druskas neutralizuojančiu skysčiu.

VĖDINIMAS IR PAVIRŠIAUS PRIEŽIŪRA:

Apdorojus paviršių sandarinančiąja hidroizoliacine medžiaga “Hidrostop”, kad išsilaikytų drėgmė, bent tris paras negalima naudoti sausinančiųjų ar drėgmę pašalinančiųjų chemikalų, nes tai gali sustabdyti vandeniui nelaidžios sistemos formavimąsi. Po to, siekiant kontroliuoti kondensato formavimąsi, galima naudoti džiovintuvus. Mes patariame kuo geriau vėdinti, nes sandarinančiosios hidroizoliacinės medžiagos paviršiuje gali susiformuoti maži kondensato lašeliai. Jei sandarinančiajai hidroizoliacinei medžiagai neleisite greitai išdžiūti, gausite labai tolygų stingimą ir nelaidumą vandeniui. Kai oras labai karštas arba vėjuotas, dangą saugokite nuo labai greito drėgmės garavimo. Tačiau, jeigu tokių aplinkybių išvengti negalite, tai apdorojamą paviršių reguliariai apipurkškite vandeniu.

VIDAUS IR LAUKO TINKAVIMO DARBAI:

Paviršių taisantįjį ir išlyginantįjį tinką ant sandarinančiosios hidroizoliacinės medžiagos galite tepti prieš tai sudarę tarpinį, sukibimą gerinantį sluoksnį. Gaminį VI.P. pusiau atskieskite švariu vandeniu ir apdorokite hidroizoliuojančiąją dangą. Nelaukdami, kol gruntas išdžius (kol jis dar lipnus), įprastiniu būdu užtepkite tinką. Jeigu reikia gauti lauko darbams skirtą cementinį tinkavimo skiedinį, tai patartina naudoti tarpinį sluoksnį, padarytą iš dviejų dalių smėlio ir vienos dalies cemento, kuris sumaišytas su vandens ir VI.P. “SUPER” mišiniu (santykiu 1:1). Tarpinį sluoksnį užtepkite ant sandarinančiojo hidroizoliacinio sluoksnio, ir kol jis dar neišdžiūvo - nutinkuokite.

DEKORATYVINĖ APDAILA:

Prieš darydami nuolatinę dekoratyvinę apdailą, palaukite ne mažiau kaip šešis mėnesius. Iki to laiko galima naudoti tik “kvėpuojančiuosius” emulsinius dažus.

SĄNAUDOS:

Labai svarbu, kad 1 m² paviršiaus būtų padengtas su tiek medžiagos, kad jos kiekis būtu ne mažesnis už nustatytą mažiausią kiekį. Dengti reikia 2 sluoksniais. Dengiant teptuku - nuo 1 iki 1,5 kg/m² vienam sluoksniui. Dengiant mentele - nuo 2 iki 2,5 kg/m² vienam sluoksniui. Purškiant - 1,5 kg/m² vienam sluoksniui.

FIZINĖS SAVYBĖS:

Gaminio pavidalas: netoksiški milteliai. Spalva: pilka arba balta. Tūrinis tankis: 1,25 kg/l. Naudojimo temperatūra: žemiausia apdorojamo paviršiaus temperatūra – +5 °C. Saugojimas: geriausia 12 mėnesių nuo pagaminimo datos.

SAUGA:

Produkto sudėtyje yra portlandcemenčio. DIRGINANTIS (Xi). Dirgina kvėpavimo takus ir odą. Gali smarkiai pažeisti akis. Saugoti nuo vaikų. Neįkvėpti dulkių. Vengti patekimo ant odos ir į akis.

Daugiau apie prekę

Gamintojas
Vincents Polyline
540429
Prekė įtraukta į patikusių prekių sąrašą
Prekė įtraukta į palyginimų sąrašą

Dėmesio. Internetinė parduotuvė naudoja slapukus.
Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti puslapyje Privatumo Politika.