Skilinėjantis dekoravimo glaistas PRO.RETRO 5kg

Skilinėjantis dekoravimo glaistas PRO.RETRO 15kg

42,50 €

(42,50 € pak.)

Su PVM

Skilinėjantis dekoravimo glaistas leidžiantis išgauti seno sutrūkinėjusio tinko efektą. Užtepamo sluoksnio storis 2 – 10 mm. OSB plokščių, tinkuotų, betoninių, gipso kartono ir kitų mineralinių paviršių dekoravimui pastatų viduje.

Aprašymas

Savybės

Paruoštas naudojimui, turintis specifinį kvapą, gerai sukimbantis su paviršiumi, naudojant skirtingas darbo priemones galima išgauti labai įvairias paviršiaus faktūras. Priklausomai nuo užtepto glaisto sluoksnio storio džiūdamas glaistas trūkinėja sudarydamas skirtingo dydžio įtrūkimus.

Paviršiaus paruošimas

Paviršius, kuris bus dekoruojamas PRO. RETRO dekoravimo glaistu, turi būti švarus, tvirtas, sausas, be riebalinių dėmių, gruntuotas ne mažiau kaip 2 sluoksniais gruntu PRO.RETRO. Laiko tarpas tarp gruntuojamų sluoksnių turi būti ne mažesnis nei 5 val.

Glaistymo sąlygos

Pagrindo ir aplinkos temperatūra darbo ir džiūvimo metu ne žemesnė kaip +10°C, jei temperatūra bus žemesnė „skilinėjimo efektas“ nepavyks, o esant aukštesnei temperatūrai „skilinėjimo“ efektas bus ryškesnis.

Glaistymas

Glaistas ant dekoruojamo paviršiaus tepamas metaline mentele ne plonesniu kaip 2mm sluoksniu. Tepant storesnį glaisto sluoksnį, skilinėjimai bus ryškesni ir gilesni. Priklausomai nuo norimos išgauti dekoruojamo paviršiaus faktūros, užteptą glaistą formuokite metaline dekoravimo mentele. Jeigu darbo metu temperatūra didesnė kaip +25°C, formuojamą paviršių drėkinkite vandeniu purkštuvo pagalba. Suformavus dekoruojamo paviršiaus faktūrą, glaistui leidžiama išdžiūti. Išdžiūvusį paviršių būtina nušveisti šveitimo tinkleliu, nuvalyti dulkes ir padengti matiniu arba blizgiu gruntu – laku PRO.DEKOR. Kad įskilimai išryškėtų, pačių įskilimų lakuoti nereikia. Gruntą – laką PRO.DEKOR galima tonuoti į jį įpilant norimos spalvos statybinio pigmento PRO COLORANT arba dažų spalvinimui skirtų spalvinimo pastų. Taip paruoštu gruntu – laku PRO.DEKOR padengiant dekoruojamus paviršius, jiems gali būti suteikiamos įvairios spalvos ir atspalviai.

Sąnaudos

4 - 18 kg/m²priklausomai nuo norimos išgauti glaistomo paviršiaus faktūros.

Džiūvimas

Patalpas vėdinti galima praėjus ne mažiau kaip po 6val. Vėdinant patalpą, ypač vėsiu laiku „skilinėjimo“ efektas mažėja. Oro temperatūrai ir santykiniam oro drėgnumui esant +20°C ir 65%, priklausomai nuo užtepto glaisto sluoksnio storio, glaistas išdžiūsta per 24 – 72 val.

Įrankių valymas

Įrankius iš karto po darbo išplauti vandeniu.

Laikymo ir gabenimo sąlygos

Ne žemesnėje kaip +5°C ir ne aukštesnėje kaip 30°C temperatūroje sandariai uždarytame inde. Saugoti nuo užšalimo!

Techniniai duomenys

Rišamoji medžiaga - kopolimerinė akrilinė dispersija; tankis (lyginamasis svoris) - 1,8 kg/l; skiediklis - vanduo.

Aplinkos ir darbo sauga

Nepilkite glaisto į kanalizaciją, vandens telkinius ar dirvą.Glaistas turi specifinį kvapą. Naudokite odos ir akių apsaugos priemones. Patekus į akis, nedelsiant nuplauti dideliu kiekiu vandens ir kreiptis į gydytoją. SAUGOKITE NUO VAIKŲ!

Daugiau apie prekę

Svoris
15kg
Išeiga
4-8kg/kv.m.
Gamintojas
PRO Colore

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

Prekė įtraukta į patikusių prekių sąrašą
Prekė įtraukta į palyginimų sąrašą

Dėmesio. Internetinė parduotuvė naudoja slapukus.
Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti puslapyje Privatumo Politika.